Köménymagos-sós aprósüti
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 25 dkg vaj
- 2,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 3 evőkanál egész köménymag
Elkészítés
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk az élesztős tejet és a tejfölt.
- Összegyúrjuk (lágy tésztát kapunk) és fóliába csomagolva 45 percre hűtőbe tesszük.
- Az idő leteltével a tésztát lisztezett felületen finoma átgyúrjuk, elfelezzük. (Amelyik felével nem dolgozunk, visszatesszük a hűtőbe.)
- A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk és sütőpapírt teszünk a tepsibe.
- A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással és megszórjuk köménymaggal. Derelyevágóval vagy éles késsel felszeleteljük és tepsibe tesszük.
- Egy tepsi köménymagos aprósütit kb. 8 perc alatt pirosra sütünk.
Receptjellemzők
Receptek: Sós aprósütemények
Menüsor: Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha