Oldal kiválasztása

Sajtos-kolbászos papucsok

PRÉMIUM »
Sajtos-kolbászos papucsok
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Pihenő: 30 minutes
Összesen: 1 hour 40 minutes
Adag: 16 db

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél teáskanál
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál ecet

Sajtos-kolbászos tölték hozzávalói:

  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 1 db főtt tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg sajt

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a sütőport, beleütjük az egész tojást. Végül jön a víz és az ecet.
  • Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket:

  • Felaprítjuk a kolbászt, a sajtot és a tojást és összekeverjük a tojásfehérjével.
  • A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk és egy pohár segítségével köröket szaggatunk. Mindegyik kör közepére egy kiskanálnyi tölteléket halmozunk. A kört félbe hajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.
  • Tojásfehérjével lekenjük, megszórhatjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!