Sajtos-kolbászos papucsok
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél teáskanál só
- 12 dkg hideg vaj
- 1 db tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 evőkanál ecet
Sajtos-kolbászos tölték hozzávalói:
- 10 dkg lángolt kolbász
- 1 db főtt tojás
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg sajt
Elkészítés
- A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a sütőport, beleütjük az egész tojást. Végül jön a víz és az ecet.
- Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket:
- Felaprítjuk a kolbászt, a sajtot és a tojást és összekeverjük a tojásfehérjével.
- A tésztát kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk és egy pohár segítségével köröket szaggatunk. Mindegyik kör közepére egy kiskanálnyi tölteléket halmozunk. A kört félbe hajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.
- Tojásfehérjével lekenjük, megszórhatjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Kifli receptek, Sós aprósütemények
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek