Oldal kiválasztása

Házi ropogós sós kréker

PRÉMIUM »
Házi ropogós sós kréker
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 1 hour
Kelesztés: 1 hour
Összesen: 3 hours
Adag: 4 tepsi

Hozzávalók

  • 25 dkg sima liszt BL55
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál
  • 0,8 dl olaj
  • szezámmag a szóráshoz
  • lenmag a szóráshoz
  • egész mák a szóráshoz

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt.
  • Összekeverjük a kétféle lisztet és a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, valamint az olajat és összegyúrjuk.
  • Letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-2 mozdulattal átgyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk.
  • Egyenként nagytepsi méretűre kinyújtjuk a tésztákat és megszórjuk magokkal (szezámmag, lenmag, egész mák).
  • Nyújtófával még átmegyünk a tésztán, hogy a magok stabilabban ott maradjanak, majd derelyevágóval felszeleteljük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket és 170 fokon megsütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!