Házi ropogós sós kréker
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 25 dkg sima liszt BL55
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2,5 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 2 evőkanál só
- 0,8 dl olaj
- szezámmag a szóráshoz
- lenmag a szóráshoz
- egész mák a szóráshoz
Elkészítés
- A langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt.
- Összekeverjük a kétféle lisztet és a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, valamint az olajat és összegyúrjuk.
- Letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen 1-2 mozdulattal átgyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk.
- Egyenként nagytepsi méretűre kinyújtjuk a tésztákat és megszórjuk magokkal (szezámmag, lenmag, egész mák).
- Nyújtófával még átmegyünk a tésztán, hogy a magok stabilabban ott maradjanak, majd derelyevágóval felszeleteljük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket és 170 fokon megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sós aprósütemények
Menüsor: Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Menüsor: Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek