Oldal kiválasztása

Meggyes-mákos morzsatorta

PRÉMIUM »
Meggyes-mákos morzsatorta
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 50 minutes
Összesen: 1 hour 35 minutes
Adag: 10 szelet

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárga
  • 1 kávéskanál fahéj

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg darált mák
  • 9 evőkanál cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojásfehérje
  • 80 dkg meggy magozott
  • 1 teáskanál fahéj

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A kétféle lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a tojások sárgáját és elmorzsoljuk benne a vajat.
    (Ne álljon össze a tészta! Maradjon morzsás, darabos!)
  • A tojásfehérjét felverjük 6 evőkanál cukorral és belekeverjük a mákba a beáztatott mazsolával együtt.
  • Egy tortaformába sütőpapírt helyezünk és beleszórjuk a morzsatészta felét, kissé lenyomkodjuk. Ráhalmozzuk a mákos tölteléket, elsimítjuk.
  • Erre rászórjuk a maradék tészta felét, jöhet a lecsepegtetett meggy, amit megszórunk 3 evőkanál cukorral és a fahéjjal.
  • Végül az egészre rámorzsoljuk a maradék tésztát.
  • 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
    Meggyes-mákos morzsatorta

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!