Meggyes-mákos morzsatorta
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg hideg vaj
- 2 tojássárga
- 1 kávéskanál fahéj
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg darált mák
- 9 evőkanál cukor
- 5 dkg mazsola
- 2 tojásfehérje
- 80 dkg meggy magozott
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés
- A kétféle lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját és elmorzsoljuk benne a vajat.(Ne álljon össze a tészta! Maradjon morzsás, darabos!)
- A tojásfehérjét felverjük 6 evőkanál cukorral és belekeverjük a mákba a beáztatott mazsolával együtt.
- Egy tortaformába sütőpapírt helyezünk és beleszórjuk a morzsatészta felét, kissé lenyomkodjuk. Ráhalmozzuk a mákos tölteléket, elsimítjuk.
- Erre rászórjuk a maradék tészta felét, jöhet a lecsepegtetett meggy, amit megszórunk 3 evőkanál cukorral és a fahéjjal.
- Végül az egészre rámorzsoljuk a maradék tésztát.
- 180 fokon kb. 50 percig sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények, Torta
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek