Oldal kiválasztása

Szezámos-sajtos-mákos rudak

PRÉMIUM »
Szezámos-sajtos-mákos rudak
Előkészítés: 25 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Összesen: 45 minutes
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók

  • 20 dkg finom liszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 6 g sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál
  • 2 teáskanál egész mák , nem darált
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt a fele lehet füstölt
  • 1 tojás
  • szezámmag szóráshoz

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a mákkal.
  • Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajtot, a tejfölt és összegyúrjuk.
  • Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal és derelyevágóval felszeleteljük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon pirosra sütjük.
    Szezámos-sajtos-mákos rudak tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!