Lekváros-mákos zserbó
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj
- 1 tojás
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg lekvár
Csokiöntet:
- 10 dkg csoki
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. (kb. 6-8 perc)
- A lisztbe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felhabosodott élesztős tejet, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a puha vajat.
- Összegyúrjuk, bedagasztjuk. (Ha nagyon lágy a tészta, adjunk még hozzá lisztet.)
- Letakarva megkelesztjük. (kb. 40 perc)
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, lágyan átgyúrjuk és 3 részre osztjuk, amiket egyenként fogunk kinyújtani.
- Amikor az első adagot kinyújtottuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- Megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a cukros mák felével is.
- Erre tesszük a másodi kinyújtott tésztát, rá a lekvárt és a maradék cukros mákot.
- Végül az egészet beborítjuk a 3. adag kinyújtott tésztával.
- Tenyerünkkel kissé lenyomkodjuk a tetejét tömörítjük a tésztát és 180 fokon megsütjük.
- Mikor kihűlt a sütink, olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha