Fonott lekváros kalács
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 evőkanál lekvár
Elkészítés
- A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a kétféle cukrot, beleütjük a tojást, és hozzáadjuk az élesztős tejet.
- Összegyúrjuk és az olvasztott vaj fokozatos hozzáadásával bedagasztjuk. (Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még tejet.)
- Könnyű, levegős tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- A megkelt kalácstésztát lisztezett felületen finoman átgyúrunk, 3 részre osztunk és egyenként kinyújtunk.
- A tésztákat 2-2 kanál lekvárral megkenünk és feltekerünk.
- A lekváros rudakat hármas fonással megfonunk és egy közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
- Addig újra kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik.Fontos, hogy olyan tepsit válasszunk, amit a kalácsunk kitölt. Így felfele fog kelni és nem lesz lapos.
- Felvert tojással megkenjük a lekváros kalácsot és kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek