Habos tetejű túrós-lekváros pite
PRÉMIUM »Hozzávalók
Pite tészta hozzávalói:
- 70 dkg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál zsír
- 4 tojássárga
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 3 dl lekvár
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
Hab hozzávalói:
- 4 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
Elkészítés
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A liszthez adjuk a tojássárgákat, a cukrot, a tejfölt, és a felfutott élesztőt.
- Összegyúrjuk, a dagasztást segíti a hozzáadott zsír. Közepesen lágy tésztát kapunk, de ha szükséges, adjunk még hozzá tejet.
- Letakarva megkelesztjük.
- Közben a túrót krémesre keverjük a tojással és a cukorral.
- A tésztát egy sütőpapírral bélelt magas falú nagy tepsibe simítjuk.Rákenjük a túrókrémet és 180 fokon szinesedésig sütjük.
- Közben felverjük a tojásfehérjét a cukorral.
- Még forrón bőven megkenjük lekvárral és ráhalmozzuk a habot.
- Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük míg a hab színt kap.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Pite receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha