Oldal kiválasztása

Habos tetejű túrós-lekváros pite

PRÉMIUM »
Habos tetejű túrós-lekváros pite
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 33 minutes
Kelesztés: 35 minutes
Összesen: 1 hour 53 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

Pite tészta hozzávalói:

  • 70 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • 4 tojássárga

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 3 dl lekvár
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor

Hab hozzávalói:

  • 4 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A liszthez adjuk a tojássárgákat, a cukrot, a tejfölt, és a felfutott élesztőt.
  • Összegyúrjuk, a dagasztást segíti a hozzáadott zsír.
    Közepesen lágy tésztát kapunk, de ha szükséges, adjunk még hozzá tejet.
  • Letakarva megkelesztjük.
  • Közben a túrót krémesre keverjük a tojással és a cukorral.
  • A tésztát egy sütőpapírral bélelt magas falú nagy tepsibe simítjuk.
    Rákenjük a túrókrémet és 180 fokon szinesedésig sütjük.
  • Közben felverjük a tojásfehérjét a cukorral.
  • Még forrón bőven megkenjük lekvárral és ráhalmozzuk a habot.
  • Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük míg a hab színt kap.
    Habos tetejű túrós-lekváros pite tepsiben

💡 Tipp: Ha szeretnéd előre megtervezni a heti menüt, próbáld ki a HomeFoods étkezéstervezőt! 👉 Főzz-süss könnyedén minden hétre!