Oldal kiválasztása

Ferdinánd tekercs zsírral

PRÉMIUM »
Ferdinánd tekercs zsírral
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 45 minutes
Adag: 18 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárga
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl olaj

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg cukor

Locsolás hozzávalói:

  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • Az egész tojást és a két sárgáját beleütjük a lisztbe, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt.
  • Jól összedolgozzuk és az olaj segítségével kidagasztjuk.
    Ez egy kicsit fárasztó folyamat (8-10 perc, ha kézzel dolgozunk), de csak így tudjuk elérni, hogy minél több levegő kerüljön a tésztába.
  • A bedagasztott tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
  • A zsírt és a cukrot jól elkeverjük.
  • A tepsibe sütőpapírt rakunk, a sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
  • A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és az egyik adagot téglalap alakúra kinyújtjuk.
  • Megkenjük a cukros zsír felével, feltekerjük és 2-3 cm-es szeletekre vágjuk.
  • A csigákat tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé.
  • Ugyanígy járunk el a tészta másik felével ill. a zsírral.
  • (A tészta felszeletelése maszatos munka, óhatatlanul kifolyik a zsír. Ezt felkanalazhatjuk és a tepsiben pihenő csigák tetejére csorgathatjuk.)
  • Pirosra sütjük a ferdinánd tekercseket (csigákat), majd kivéve a sütőből még forrón meglocsoljuk a cukros tejjel őket.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!