Ferdinánd tekercs zsírral
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 80 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 egész tojás
- 2 tojássárga
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 dl olaj
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg zsír
- 15 dkg cukor
Locsolás hozzávalói:
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés
- A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- Az egész tojást és a két sárgáját beleütjük a lisztbe, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt.
- Jól összedolgozzuk és az olaj segítségével kidagasztjuk.Ez egy kicsit fárasztó folyamat (8-10 perc, ha kézzel dolgozunk), de csak így tudjuk elérni, hogy minél több levegő kerüljön a tésztába.
- A bedagasztott tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
- A zsírt és a cukrot jól elkeverjük.
- A tepsibe sütőpapírt rakunk, a sütőt 180 fokra bekapcsoljuk.
- A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és az egyik adagot téglalap alakúra kinyújtjuk.
- Megkenjük a cukros zsír felével, feltekerjük és 2-3 cm-es szeletekre vágjuk.
- A csigákat tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé.
- Ugyanígy járunk el a tészta másik felével ill. a zsírral.
- (A tészta felszeletelése maszatos munka, óhatatlanul kifolyik a zsír. Ezt felkanalazhatjuk és a tepsiben pihenő csigák tetejére csorgathatjuk.)
- Pirosra sütjük a ferdinánd tekercseket (csigákat), majd kivéve a sütőből még forrón meglocsoljuk a cukros tejjel őket.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek, Péksütemények, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Osztrák konyha
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Osztrák konyha