Kukoricás pásztorpite
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kanál zsír
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál chili
- só
- bors
- őrölt kömény
- 15 dkg csemegekukorica konzerv vagy főtt
- 20 dkg fejtett bab
- 2 babérlevél
- 1 kg krumpli
- 4 dkg vaj
- 15 dl tej
- 1 tojás
Elkészítés
- Előző este beáztatjuk a babot a babérlevéllel (kb. 12 óra). Majd másnap leöntjük róla a vizet és friss vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük.
- A ragut is elkészíthetjük előző nap, ha a főzés napján időt akarunk spórolni.
- A raguhoz megdinszteljük a vöröshagymát a zsíron.
- Rátesszük a darálthúst, fehéredésig kevergetjük, belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával.
- Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, belekeverjük a kukoricát és a megfőtt, leszűrt babot.
- A megpucolt, felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük és vajjal, tejjel elkeverjük, majd egy tojással gazdagítjuk.
- Most összeállítjuk a pásztorpitét. Egy közepes tepsiben leterítjük a ragut, ráhalmozzuk a krumplit és forró sütőben átsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Rakott ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek