Oldal kiválasztása

Darált húsos táska

PRÉMIUM »
Darált húsos táska
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 45 minutes
Összesen: 2 hours 35 minutes
Adag: 8 darab

Hozzávalók

Töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 db tojás

Tésztá hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás a kenéshez
  • szezámmag

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

Előző nap elkészítjük a tölteléket:

  • Ehhez a kétféle hagymát zsíron üvegesre dinszteljük, megsózzuk, ezáltal gyorsabban elkészülünk.
  • Rárakjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Közben sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. A tojást csak akkor ütjük rá, amikor kihűlt.

Másnap a tésztával folytathatjuk:

  • A tésztához a tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót az élesztős tejjel. Majd vízzel összegyúrjuk, és beledolgozzuk az olajat is.
  • Letakarva megkelesztjük.
  • A megkelt tésztát 8 részre vágjuk, egyenként gombócokat formázunk belőlük, és kinyújtjuk.
  • A tészta egyik felébe teszünk a raguból, a másik felét ráhajtjuk és kissé kinyújtjuk.
  • Éles késsel bevagdossuk, megfordítva ismét enyhén kinyújtjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal megszórjuk.
  • 180 fokon pirosra sütjük.
    Darált húsos táskák tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!