Darált húsos táska
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Töltelék hozzávalói:
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 db tojás
Tésztá hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag
Elkészítés
Előző nap elkészítjük a tölteléket:
- Ehhez a kétféle hagymát zsíron üvegesre dinszteljük, megsózzuk, ezáltal gyorsabban elkészülünk.
- Rárakjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. A tojást csak akkor ütjük rá, amikor kihűlt.
Másnap a tésztával folytathatjuk:
- A tésztához a tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót az élesztős tejjel. Majd vízzel összegyúrjuk, és beledolgozzuk az olajat is.
- Letakarva megkelesztjük.
- A megkelt tésztát 8 részre vágjuk, egyenként gombócokat formázunk belőlük, és kinyújtjuk.
- A tészta egyik felébe teszünk a raguból, a másik felét ráhajtjuk és kissé kinyújtjuk.
- Éles késsel bevagdossuk, megfordítva ismét enyhén kinyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük és szezámmaggal megszórjuk.
- 180 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Péksütemények
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek