Kolbászos-krumplis lepény
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 8 dkg zsír
- 1 teáskanál só
Töltelék hozzávalói:
- 40 dkg krumpli
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál só
- 8 dkg kolbász
Elkészítés
- A megpucolt, felkockázott krumplit megfőzzük, leszűrjük és áttörjük.
- Elkeverjük benne a vajat, a tojásokat, a lisztet és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk és félretesszük.
- A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalókkal könnyű tésztát dagasztunk. Letakarva megkelesztjük.
- Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszünk.
- A megkelt tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
- Rákanalazzuk a krumplis krémünket, majd kolbászkarikákat teszünk a tetejére.
- 180 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Lepény receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha