Oldal kiválasztása

Kolbászos-krumplis lepény

PRÉMIUM »
Kolbászos-krumplis lepény
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 35 minutes
Kelesztés: 40 minutes
Összesen: 2 hours 45 minutes
Adag: 6 főre

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 8 dkg zsír
  • 1 teáskanál

Töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál
  • 8 dkg kolbász

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A megpucolt, felkockázott krumplit megfőzzük, leszűrjük és áttörjük.
  • Elkeverjük benne a vajat, a tojásokat, a lisztet és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk és félretesszük.
  • A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalókkal könnyű tésztát dagasztunk. Letakarva megkelesztjük.
  • Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszünk.
  • A megkelt tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
  • Rákanalazzuk a krumplis krémünket, majd kolbászkarikákat teszünk a tetejére.
  • 180 fokon pirosra sütjük.
    Kolbászos-krumplis lepény tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!