Habos szilvás lepény
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Lepény tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál porcukor
- 2 tojássárga
- 1 evőkanál tejföl
- 15 dkg vaj
Hab hozzávalói:
- 3 tojássárga
- 5 tojásfehérje
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vanília pudingpor
- 15 dkg tejföl
Töltelék hozzávalói:
- 80 dkg szilva
- 2 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés
Tészta elkészítése:
- A lisztben elkeverjük a sütőport és a cukrot, elmorzsoljuk benne a vajat hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt.
- Az egészet összegyúrjuk és lisztezett felületen közepes tepsi méretűre nyújtjuk, úgy hogy széle is legyen.
- Ügyesen beleillesztjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk 2 kanál búzadarával.
Töltelék elkészítése:
- Az elfelezett szilvákat sűrűn egymásmellé a tésztára rakosgatjuk. Meghintjük a fahéj és a cukor keverékével.
Most jöhet a hab elkészítése:
- A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, a pudingporral és a tejföllel.
- A fehérjékből kemény habot verünk és a pudingos krémbe keverjük.A kész krémet a szilvákra simítjuk.
- 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Lepény receptek, Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek, Őszi ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek, Őszi ételek