Oldal kiválasztása

Habos szilvás lepény

PRÉMIUM »
Habos szilvás lepény
Előkészítés: 50 minutes
Sütés / Főzés: 35 minutes
Összesen: 1 hour 25 minutes
Adag: 1 kis tepsi

Hozzávalók

Lepény tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárga
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg vaj

Hab hozzávalói:

  • 3 tojássárga
  • 5 tojásfehérje
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 15 dkg tejföl

Töltelék hozzávalói:

  • 80 dkg szilva
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

Tészta elkészítése:

  • A lisztben elkeverjük a sütőport és a cukrot, elmorzsoljuk benne a vajat hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt.
  • Az egészet összegyúrjuk és lisztezett felületen közepes tepsi méretűre nyújtjuk, úgy hogy széle is legyen.
  • Ügyesen beleillesztjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk 2 kanál búzadarával.

Töltelék elkészítése:

  • Az elfelezett szilvákat sűrűn egymásmellé a tésztára rakosgatjuk. Meghintjük a fahéj és a cukor keverékével.

Most jöhet a hab elkészítése:

  • A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, a pudingporral és a tejföllel.
  • A fehérjékből kemény habot verünk és a pudingos krémbe keverjük.
    A kész krémet a szilvákra simítjuk.
  • 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
    Habos szilvás lepény tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!