Klasszikus frankfurti leves egyszerűen és gyorsan
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 pár virsli
- 1 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés
- A káposztát negyedeljük, majd csíkokra vágjuk.
- A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és felöntjük vízzel.
- Beletesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és fedő alatt szinte készre főzzük.
- Mikor már majdnem kész, belekarikázzuk a virslit és az 1 evőkanál liszttel és a tejföllel elkészített habarást is hozzá öntjük.
- Már csak össze kell forralni és kész a frankfurti levesünk.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Levesek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Német konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Német konyha