Csurgatott tojásleves
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1 csapott evőkanál zsír
- fél evőkanál liszt
- 1 teáskanál köménymag
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 db tojás
- só
- bors
Elkészítés
- A köménymagot a felolvasztott zsíron kipattogtatjuk (1-2 perc), majd meghintjük a liszttel és kavargatva zsemle színűre pirítjuk.
- A tűzről lehúzva hozzá kavarjuk a paprikát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
- A tojást felverjük és a forrásban lévő levesbe csurgatjuk miközben folyamatosan kevergetjük nehogy egyben maradjon.
- Ízlés szerint adhatunk hozzá pirított zsemle- vagy kenyérkockákat.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Levesek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha