Csirkeaprólék leves
PRÉMIUM »
Hozzávalók
Leves hozzávalói:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kis gumó zeller
- fél karalábé
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db csirkeszárny
- 2 db csirkeláb
- 10 dkg csirkemáj
- só
- szemes bors
- 1 fél paradicsom
- 1 fél fehér paprika
Grízgaluska hozzávalói:
- 1 tojás
- 3 evőkanál búzadara
- só
- bors
Elkészítés
- A húsokat megtisztítjuk, a zöldségeket megpucoljuk, a hagyma és a paradicsom kivételével felaprítjuk.
- Egy fazékban tesszük a csirkehúsokat és kb. fél óra főzés után a zöldségeket (a máj csak a végén kerül a levesbe).
- Fűszerezzük és fedő alatt félpuhára főzzük.
- A megmosott petrezselymet nem aprítjuk, hanem csak bele csipkedjük.
- Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és 5 percre állni hagyjuk.
- A májat is beletesszük a levesbe és végül kiskanállal beleszaggatjuk a grízgaluskát.
- 10 perc főzés után elkészül a csirkeaprólék levesünk.
- Tálalás előtt kivesszük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát (ezeket nem tálaljuk fel).
Receptjellemzők
Receptek: Levesek
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek, Főétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Előétel ötletek, Főétel ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha