Klasszikus császármorzsa reszelt citromhéjjal
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 7 dkg liszt
- 15 dkg búzadara
- 2,5 dl forró tej
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 dkg vaj
- lekvár
- porcukor
Elkészítés
- A lisztet és a búzadarát összekeverjük és ráöntjük a forró tejet. Jól eldolgozzuk és kb. fél órára félre tesszük.
- A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből és a cukorból habot verünk.
- Majd ugyanígy habosra keverjük a sárgáját a vaníliás cukorral, és belereszeljük a citrom héját.
- Ebbe keverjük bele a lisztes keveréket és beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Óvatosan összedolgozzuk.
- A sütést érdemes 2 részletben végezni.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét és beleöntjük a massza felét.
- Kb. 2 percig sütjük, majd két kanál segítségével elharmadoljuk és megfordítjuk.
- Ekkor már, szintén a kanalakkal, kisebb-nagyobb falatokra tépjük. Tovább sütjük kb. 2 percig.
- A massza másik felével ugyanígy járunk el.
- Miután elkészült a császármorzsánk lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek
Menüsor: Desszert ötletek, Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Osztrák konyha
Menüsor: Desszert ötletek, Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Osztrák konyha