Oldal kiválasztása

Klasszikus császármorzsa reszelt citromhéjjal

PRÉMIUM »
Klasszikus császármorzsa reszelt citromhéjjal
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 10 minutes
Pihenő: 30 minutes
Összesen: 1 hour 15 minutes
Adag: 2 személyre

Hozzávalók

  • 7 dkg liszt
  • 15 dkg búzadara
  • 2,5 dl forró tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dkg vaj
  • lekvár
  • porcukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztet és a búzadarát összekeverjük és ráöntjük a forró tejet. Jól eldolgozzuk és kb. fél órára félre tesszük.
  • A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből és a cukorból habot verünk.
  • Majd ugyanígy habosra keverjük a sárgáját a vaníliás cukorral, és belereszeljük a citrom héját.
  • Ebbe keverjük bele a lisztes keveréket és beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Óvatosan összedolgozzuk.
  • A sütést érdemes 2 részletben végezni.
  • Egy serpenyőben megolvasztjuk a vaj felét és beleöntjük a massza felét.
  • Kb. 2 percig sütjük, majd két kanál segítségével elharmadoljuk és megfordítjuk.
  • Ekkor már, szintén a kanalakkal, kisebb-nagyobb falatokra tépjük. Tovább sütjük kb. 2 percig.
  • A massza másik felével ugyanígy járunk el.
  • Miután elkészült a császármorzsánk lekvárral és porcukorral tálaljuk.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!