Oldal kiválasztása

Kelt ostoros rétes

PRÉMIUM »
Kelt ostoros rétes
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 40 minutes
Kelesztés: 55 minutes
Összesen: 2 hours 10 minutes
Adag: 2 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojássárga
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 tojás a kenéshez

Töltelék krém hozzávalói:

  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor cukrozatlan
  • 1 kávéskanál kardamon elhagyható

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • Mikor már habosra felfutott, beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a maradék cukrot.
  • Összegyúrjuk, majd az olaj fokozatos hozzáadásával bedagasztjuk. Ez eltart kb. 8 percig.
  • Mikor a karunkban érezzük már a fáradságot, még tegyünk egy pár mozdulatot.
  • Akkor lesz jó a tészta, ha szép fényes, kellemes tapintású, könnyű textúrájú.
  • Ekkor letakarva duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a krémet. Ehhez alaposan kikeverjük a hozzávalókat.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen óvatosan átgyúrjuk és 6 részre osztjuk, kis gombocokat formázunk belőlük. (Hármas fonással 2 kalácsot készítünk.)
  • 10 perc pihentetés után egyenként kinyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel.
  • Feltekerjük és megfonjuk a kalácsokat.
  • Akkora tepsit válasszunk, hogy a kalácsok kitöltsék.
  • Sütőpapírral kibéleljük és a kalácsokat szorosan egymás mellé fektetjük.
  • A tetejét felvert tojással megkenjük.
  • 180 fokon 35 - 40 perc alatt megsütjük.
    Kelt ostoros rétes tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!