Kelt briós házilag
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 55 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg olvasztott vaj
Cukrosmáz hozzávalói:
- 1 tojás
- 3 evőkanál cukor
Elkészítés
- Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
- A liszthez hozzáadjuk a kétféle cukrot, beleütjük a tojásokat, az élesztős tejet és az olvasztott vajat.
- Összegyúrjuk, jól bedagasztjuk. Lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, amiket gombócokká gömbölyítünk és 10 percig pihentetjük.
- Ezután egyenként 35-40 cm hosszú rudakat sodrunk és feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a sütő bekapcsolásával (180 fok) egyidejűleg berakjuk.
- 10 perc múlva annyi időre vesszük csak ki, míg megkenjük a felvert tojással és cukorral megszórjuk.
- Visszatesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Francia konyha
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Francia konyha