Oldal kiválasztása

Kelt briós házilag

PRÉMIUM »
Kelt briós házilag
Előkészítés: 20 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
1 hour 5 minutes
Összesen: 1 hour 50 minutes
Adag: 8 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 55 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 15 dkg cukor
  • csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj

Cukrosmáz hozzávalói:

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál cukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  • A liszthez hozzáadjuk a kétféle cukrot, beleütjük a tojásokat, az élesztős tejet és az olvasztott vajat.
  • Összegyúrjuk, jól bedagasztjuk. Lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, amiket gombócokká gömbölyítünk és 10 percig pihentetjük.
  • Ezután egyenként 35-40 cm hosszú rudakat sodrunk és feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a sütő bekapcsolásával (180 fok) egyidejűleg berakjuk.
  • 10 perc múlva annyi időre vesszük csak ki, míg megkenjük a felvert tojással és cukorral megszórjuk.
  • Visszatesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!