Kata szelet süti

Kata szelet süti
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 24 minutes
Pihenő: 3 hours
Összesen: 4 hours 54 minutes
Adag: 20 szelet
hirdetés

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl

Töltelék hozzávalói:

  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • rum ízlés szerint
  • 10 dkg porcukor

Máz hozzávalói:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
hirdetés

Elkészítés

  • A tésztát érdemes előző nap elkészíteni. A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk és megsütjük. (3 x 8 perc)
  • A kihűlt tészták közül kiválasztjuk a kevésbé tetszetőset és egy tálban elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejet és hagyjuk, hogy jól beszívja.
  • Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt, a porcukrot és a rumot.
  • Mindezt alaposan elkeverjük és rákenjük az egyik lapra, majd a másikkal befedjük.
  • A mázhoz habot verünk a tojásfehérjéből és a porcukorból, majd rákenjük a süti tetejére.
  • Szeletelés előtt hűvös helyen legalább 3 órát pihentetjük.
hirdetés