Kata szelet süti

Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 1 dl tejföl
Töltelék hozzávalói:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- rum ízlés szerint
- 10 dkg porcukor
Máz hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
- A tésztát érdemes előző nap elkészíteni. A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk és megsütjük. (3 x 8 perc)
- A kihűlt tészták közül kiválasztjuk a kevésbé tetszetőset és egy tálban elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejet és hagyjuk, hogy jól beszívja.
- Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt, a porcukrot és a rumot.
- Mindezt alaposan elkeverjük és rákenjük az egyik lapra, majd a másikkal befedjük.
- A mázhoz habot verünk a tojásfehérjéből és a porcukorból, majd rákenjük a süti tetejére.
- Szeletelés előtt hűvös helyen legalább 3 órát pihentetjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha