Almás-pudingos mikulásváró szelet
PRÉMIUM »Hozzávalók
Sütemény "alátét" hozzávalói:
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kg alma
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Tészta hozzávalói:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál kakaópor
Krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
Szórás hozzávalói:
- 3 dkg étcsoki
Elkészítés
- A pudingporból, tejből és a cukorból pudingot főzünk, kihűtjük, majd a puha vajjal habosra keverjük.
- Tepsibe sütőpapírt terítünk, eloszlatjuk rajta a zsemlemorzsát.
- Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a zsemlemorzsára sorakoztatjuk.
- Megszórjuk cukorral és fahéjjal.
- A 6 tojásfehérjéből és a cukor feléből habot verünk, a tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig kihabosítjuk.
- Ebbe szitáljuk a lisztet, összekeverjük, hozzáadjuk a habot és jól eldolgozzuk.
- A tészta kb. ⅔-át az almákra halmozzuk.
- A maradék tésztában elkeverjük a kakaóport és ezt is rásimítjuk.
- Villával egy kissé összekeverjük a kétféle tésztát.
- 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Egy másik tepsibe szintén sütőpapír teszünk, ráborítjuk a megsült tésztára és gyors mozdulattal átfordítjuk.
- Így az almás oldala kerül felülre. Lehúzzuk róla a sütőpapírt.
- Miután kihűlt a sütink, rákenjük a krémet, végül csokit reszelünk a tetejére.
- Tálalás előtt érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Téli ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Téli ételek