Oldal kiválasztása

Káposztás bukta

PRÉMIUM »
Káposztás bukta
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 35 minutes
Kelesztés: 35 minutes
Összesen: 2 hours 10 minutes
Adag: 10 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 2 evőkanál olaj

Töltelék hozzávalói:

  • 1 fej édes káposzta párolva kb. 50 dkg
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A tölteléket előző nap is elkészíthetjük.
  • Ehhez a káposztát lereszeljük vagy nagyon vékonyra felcsíkozzuk és a zsíron fedő alatt megdinszteljük.
  • Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • A tésztához a langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • Amikor habosra felfutott, beleöntjük a sóval elkevert lisztbe.
  • Beleütjük a tojást, összegyúrjuk és az olaj fokozatos adagolása mellett bedagasztjuk.
  • Lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen még egyszer finoman átgyúrunk, kinyújtjuk és 10 részre felvágjuk.
  • Mindegyik tészta közepére teszünk a káposztából és a széleit bukta formára behajtogatjuk.
  • A tepsibe sütőpapírt rakunk, majd a butákat szorosan egymás mellé helyezzük.
  • A tetejüket felvert tojással megkenjük és 180 fokon pirosra sütjük.
    Káposztás bukta tepsiben

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!