Káposztás bukta
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- 1 tojás + 1 a kenéshez
- 2 evőkanál olaj
Töltelék hozzávalói:
- 1 fej édes káposzta párolva kb. 50 dkg
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés
- A tölteléket előző nap is elkészíthetjük.
- Ehhez a káposztát lereszeljük vagy nagyon vékonyra felcsíkozzuk és a zsíron fedő alatt megdinszteljük.
- Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tésztához a langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- Amikor habosra felfutott, beleöntjük a sóval elkevert lisztbe.
- Beleütjük a tojást, összegyúrjuk és az olaj fokozatos adagolása mellett bedagasztjuk.
- Lágy tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen még egyszer finoman átgyúrunk, kinyújtjuk és 10 részre felvágjuk.
- Mindegyik tészta közepére teszünk a káposztából és a széleit bukta formára behajtogatjuk.
- A tepsibe sütőpapírt rakunk, majd a butákat szorosan egymás mellé helyezzük.
- A tetejüket felvert tojással megkenjük és 180 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek, Péksütemények
Menüsor: Előétel ötletek, Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Előétel ötletek, Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek, Zöldséges ételek
Konyha: Magyar konyha