Oldal kiválasztása

Házias töltött káposzta

PRÉMIUM »
Házias töltött káposzta
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 3 hours 30 minutes
Összesen: 4 hours 30 minutes
Adag: 8 főre

Hozzávalók

  • 1 közepes fej savanyú káposzta
  • 1,5 kg savanyú apró káposzta
  • 1 kg darált hús
  • 1 kg oldalas
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • őrölt pirospaprika

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A fej káposztát leveleire szedjük, a vastag erezetét kivágjuk.
  • A töltelékhez a darált húst befűszerezzük sóval, borssal, paprikával, zúzott fokhagymával.
  • Beleütjük a tojást és hozzáadjuk a megmosott rizst. Jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle.
  • A káposztalevelekbe beletesszük a húsgombócokat, összecsomagoljuk (ehhez kell egy kis rutin és kézügyesség).
  • Egy nagy fazék aljára apró káposztát rakunk, erre jön az oldalas, újra káposzta, majd a tényleges töltött káposzta. (Jobban elférnek, ha állítva rakosgatjuk őket.)
  • A tetejére jön a maradék aprókáposzta.
  • Az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt lassú tűzön kb. 3 órán át főzzük.

A végén megcsináljuk a rántást

  • A felolvasztott zsíron zsemle színűre pirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, összekeverjük.
  • A rántást a legvégén öntjük a káposztára és végül összeforraljuk.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!