Házi padlizsánkrém készítése
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 3 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojássárga
- 1 teáskanál mustár
- 1 kávéskanál cukor
- 0,75 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk.
- A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és egy éles kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
- Sütőben addig sütjük, míg a héja megráncosodik, és a padlizsán megpuhul.
- Közben a vöröshagymát felaprítjuk és megsózva félretesszük.
- A megsült padlizsánokat langyosra hűtjük, a héját felvágjuk és a belsejét egy tálba kaparjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Botmixerrel krémesítjük.
- A tojássárgát elkeverjük a cukorral, a mustárral, enyhén sózzuk, borsozzuk és apránként hozzáöntjük a olajat.
- Az egészet krémesre keverjük és a padlizsánhoz adjuk.
- Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk a padlizsánkrémünket.
Receptjellemzők
Receptek: Szendvicskrém receptek
Menüsor: Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek