Oldal kiválasztása

Házi padlizsánkrém készítése

PRÉMIUM »
Házi padlizsánkrém készítése
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Összesen: 1 hour 15 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárga
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0,75 dl olívaolaj
  • bors

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk.
  • A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és egy éles kés hegyével sűrűn megszurkáljuk.
  • Sütőben addig sütjük, míg a héja megráncosodik, és a padlizsán megpuhul.
  • Közben a vöröshagymát felaprítjuk és megsózva félretesszük.
  • A megsült padlizsánokat langyosra hűtjük, a héját felvágjuk és a belsejét egy tálba kaparjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát. Botmixerrel krémesítjük.
  • A tojássárgát elkeverjük a cukorral, a mustárral, enyhén sózzuk, borsozzuk és apránként hozzáöntjük a olajat.
  • Az egészet krémesre keverjük és a padlizsánhoz adjuk.
  • Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk a padlizsánkrémünket.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!