Hagyományos lencsefőzelék elkészítése
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 50 dkg lencse
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 3 babérlevél
- só
- ecet
Elkészítés
- A lencsét előző nap megmossuk és vízzel felengedve fedő alatt beáztatjuk. (Erre azért van szükség, hogy a lencse emésztése könnyebb legyen.)
- Másnap a vizet leöntjük róla, friss vízzel újra felöntjük, beletesszük a babérlevelet, sózzuk és fedő alatt megfőzzük.
Félfövéskor elkészítjük a rántást:
- A megolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk liszttel és zsemle színűre pirítjuk, majd a tűzről levéve meghintjük a paprikával, összekeverjük, felöntjük vízzel és a tűzön elkeverjük.
- A rántást a forrásban lévő lencsére öntjük, szinté elkeverjük és összeforraljuk.
- Végül ízlés szerinti ecettel ízesítjük.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Főzelékek
Menüsor: Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha