Oldal kiválasztása

Hagyományos lencsefőzelék elkészítése

PRÉMIUM »
Hagyományos lencsefőzelék elkészítése
Előkészítés: 15 minutes
Sütés / Főzés: 40 minutes
Pihenő: 12 hours
Összesen: 12 hours 55 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • ecet

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lencsét előző nap megmossuk és vízzel felengedve fedő alatt beáztatjuk. (Erre azért van szükség, hogy a lencse emésztése könnyebb legyen.)
  • Másnap a vizet leöntjük róla, friss vízzel újra felöntjük, beletesszük a babérlevelet, sózzuk és fedő alatt megfőzzük.

Félfövéskor elkészítjük a rántást:

  • A megolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük a felaprított hagymát, megszórjuk liszttel és zsemle színűre pirítjuk, majd a tűzről levéve meghintjük a paprikával, összekeverjük, felöntjük vízzel és a tűzön elkeverjük.
  • A rántást a forrásban lévő lencsére öntjük, szinté elkeverjük és összeforraljuk.
  • Végül ízlés szerinti ecettel ízesítjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!