Gyümölcsleves áfonyával és barackkal
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 4 db őszibarack
- 15 dkg áfonya
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- őrölt fahéj
- citromlé
Elkészítés
- A gyümölcsöket megmossuk, a barackot cikkekre vágjuk. Az egészet egy fazékba tesszük, cukorral, fahéjjal megszórjuk és vízzel felöntjük.
- Fedő alatt főzzük, miközben a habarást máris elkészítjük, mert a gyümölcsök pillanatok alatt megpuhulnak.
Habarás:
- A lisztet a tejfölben csomómentesen elkeverjük és a gyümölcsleves főzőlevével hígítjuk és egyben a hőt is kiegyenlítjük.(Ezzel nagyobb eséllyel kerüljük el, hogy csomós legyen a gyümölcslevesünk.)
- Ezt a habarást a gyümölcsökre öntjük.(Ha biztosra akarunk menni a habarást egy szitán át fokozatosan adagoljuk a levesbe, miközben kavargatjuk is.)
- Még egy percig fő, kavargatjuk és kész a gyümölcslevesünk.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Levesek
Menüsor: Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek