Áfonyás muffin
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg vaj olvasztott
- 1,5 dl tej
- 2 egész tojás
- 15 dkg áfonya
Elkészítés
- A liszttel elkeverjük a sütőport, és jöhet hozzá a kétféle cukor.
- Ezután beleöntjük a felütött tojásokat, a tejet és a langyosra hűlt vajat. Az egészet fakanállal jól összekeverjük.
- A legvégén adjuk hozzá a megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Ekkor már óvatosabb mozdulatokkal keverjük össze a muffin tésztát.
- Muffinsütőbe belehelyezzük a muffinpapirokat és kb. ¾-ig belekanalazzuk az áfonyás masszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
További verziók
Ezt az áfonyás muffint más szezonális gyümölcsel is elkészíthetjük. Előnyös, ha kissé savanykás gyümölcsöt választunk, mert a savanykás íz kiegyensúlyozza a muffin édes ízét, így az ízek gazdagabbá és összetettebbé válnak.Receptjellemzők
Receptek: Muffin receptek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek