Meggyleves
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 1 kg meggy
- 3-4 evőkanál cukor
- őrölt fahéj
- 2 evőkanál liszt
- 2-3 dl tejföl
Elkészítés
- A meggyet megmossuk, és egy fazékba tesszük.
- Megszórjuk ízlés szerinti cukorral. (Ez attól függ, mennyire savanyú a meggy.)
- Majd megszórjuk egy kevés fahéjjal és felöntjük vízzel.
- Fedő alatt elkezdjük főzni a megylevest. Ehhez nem kell sok idő, ezért el is kezdhetjük a habarást készíteni.
Habarás
- A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel. Fontos, hogy csomómentesre keverjük!
- A meggyeleves levéből adunk egy keveset a habaráshoz, ezzel is elkeverjük. Majd amikor felforrt a meggy, ráöntjük a habarást és az egészet összekeverjük.
- (Ha biztosak akarunk lenni, hogy nem keletkeznek csomók, akkor egy szitán keresztül öntsük a habarást a meggylevesünkre.)
- A végén a meggylevest, a habarással együtt újra felforraljuk. Majd ezzel készen is vagyunk.
- Plusz tipp: Ha forró nyári napon készítjük, akkor érdemes a tálalás előtt lehűteni. Ezért a legjobb megoldás, ha egy nappal hamarabb főzzük meg és egy éjszakát a hűtőben tároljuk.
Receptjellemzők
Receptek: Levesek
Menüsor: Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Ebéd ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek