Meggyleves

Meggyleves
Előkészítés: 10 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Összesen: 25 minutes
Adag: 2 személy
hirdetés

Hozzávalók

  • 1 kg meggy
  • 3-4 evőkanál cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 dl tejföl
hirdetés

Elkészítés

  • A meggyet megmossuk, és egy fazékba tesszük.
  • Megszórjuk ízlés szerinti cukorral. (Ez attól függ, mennyire savanyú a meggy.)
  • Majd megszórjuk egy kevés fahéjjal és felöntjük vízzel.
  • Fedő alatt elkezdjük főzni a megylevest. Ehhez nem kell sok idő, ezért el is kezdhetjük a habarást készíteni.

Habarás

  • A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel. Fontos, hogy csomómentesre keverjük!
  • A meggyeleves levéből adunk egy keveset a habaráshoz, ezzel is elkeverjük. Majd amikor felforrt a meggy, ráöntjük a habarást és az egészet összekeverjük.
  • (Ha biztosak akarunk lenni, hogy nem keletkeznek csomók, akkor egy szitán keresztül öntsük a habarást a meggylevesünkre.)
  • A végén a meggylevest, a habarással együtt újra felforraljuk. Majd ezzel készen is vagyunk.
  • Plusz tipp: Ha forró nyári napon készítjük, akkor érdemes a tálalás előtt lehűteni. Ezért a legjobb megoldás, ha egy nappal hamarabb főzzük meg és egy éjszakát a hűtőben tároljuk.
hirdetés