Fokhagymás sült oldalas
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 1,2 kg oldalas
- 2 evőkanál zsír
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
Sütés előtt kb. 3 órával bepácoljuk az oldalast:
- Az oldalast feldaraboljuk (vagy a hentessel feldaraboltatjuk), megmossuk és lecsepegtetjük.
- Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
- Ezután letakarva félre tesszük.
Sütés:
- Amikor elérkezett a sütés ideje, 160 fokra bekapcsoljuk a sütőt.
- Egy tepsit kizsírozzuk, beletesszük az oldalas szeleteket, 1-1,5 dl vizet öntünk a hús alá, alufóliával jó szorosan letakarjuk és kb 2 óráig sütjük az oldalast.
- Miután meggyőződtünk, hogy a hús kellően puha, fólia nélkül 15 percre visszatesszük a sütőbe és a hőt 190 fokra emeljük.
Receptjellemzők
Receptek: Sült hús receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Húsos ételek