Oldal kiválasztása

Focaccia

PRÉMIUM »
Focaccia
Előkészítés: 20 minutes
Sütés / Főzés: 25 minutes
Kelesztés: 1 hour 30 minutes
Összesen: 2 hours 15 minutes
Adag: 1 közepes tepsi

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 4 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 80 ml olívaolaj 60 ml + 20 ml
  • morzsolt oregánó a szóráshoz

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzá öntjük a felfutott élesztőt.
  • Összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani, aminek a lényege, hogy erős mozdulatokkal minél több levegőt juttassunk a tésztába.
  • A dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a 60 ml olajat. Ez egyben segíti is a dagasztás kicsit fárasztó folyamatát.
  • Amikor a tésztánk szép egyenletes állagú, sima és fényes, kevés olajjal megkenjük a tetejét és letakarva megkelesztjük.
  • Amikor megkelt, még egyszer átgyúrjuk és újra kelesztjük.
  • Egy közepes méretű tesibe sütőpapírt rakunk, amit megkenünk olajjal.
    A tésztát beleborítjuk és ujjainkkal elegyengetjük. Ekkor már szépen látszanak a gázbuborékok a tésztában.
  • 30 percig ismét kelesztjük. Közben a sütőt 190 fokra bekapcsoljuk.
  • A tészta tetejét beolajozzuk, megszórjuk oregánóval és pirosra sütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!