Focaccia
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 4 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 80 ml olívaolaj 60 ml + 20 ml
- morzsolt oregánó a szóráshoz
Elkészítés
- A langyos, cukros vízben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzá öntjük a felfutott élesztőt.
- Összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani, aminek a lényege, hogy erős mozdulatokkal minél több levegőt juttassunk a tésztába.
- A dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a 60 ml olajat. Ez egyben segíti is a dagasztás kicsit fárasztó folyamatát.
- Amikor a tésztánk szép egyenletes állagú, sima és fényes, kevés olajjal megkenjük a tetejét és letakarva megkelesztjük.
- Amikor megkelt, még egyszer átgyúrjuk és újra kelesztjük.
- Egy közepes méretű tesibe sütőpapírt rakunk, amit megkenünk olajjal.A tésztát beleborítjuk és ujjainkkal elegyengetjük. Ekkor már szépen látszanak a gázbuborékok a tésztában.
- 30 percig ismét kelesztjük. Közben a sütőt 190 fokra bekapcsoljuk.
- A tészta tetejét beolajozzuk, megszórjuk oregánóval és pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kelt tésztás receptek
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Olasz konyha
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Olasz konyha