Félbarna kenyér házilag
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 49 dkg finomliszt
- 26 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 3 dkg napraforgómag
- 3 dkg lenmag
- 2 teáskanál só
- 3 dkg élesztő
- 470 ml víz
Elkészítés
- 2 dl langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt.
- Összekeverjük a kétféle lisztet a sóval és a magokkal.
- Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, összekavarjuk, jól bedagasztjuk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet.
- Kicsit ragacsos tésztát kapunk a kb. 5-6 perces dagasztás után.
- A kelesztéshez a tálat kissé beolajozzuk és a tésztát letakarva min. 1 órán át kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra lapítjuk és hajtogatni kezdjük:A 4 sarkát egyenként középre húzzuk, majd az oldalait is.
- A kenyeret megfordítjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A tetejét meghinthetjük egy fátyolnyi liszttel és pengével vagy éles kés hegyével tetszés szerint bevagdossuk.
- 220 fokon pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kenyér receptek
Menüsor: Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Reggeli ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Magyar konyha