Oldal kiválasztása

Fatörzs kifli házilag

PRÉMIUM »
Fatörzs kifli házilag
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 20 minutes
Kelesztés: 1 hour 20 minutes
Összesen: 2 hours 40 minutes
Adag: 16 darab

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál tej

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  • A lisztben elkeverjük a cukrot, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az élesztős tejet és kezdjük összegyúrni. Ha kézzel végezzük, ez kb. 10 perces karizmokat erősítő munkát jelent.
  • Gyúrás közben adagoljuk hozzá az olajat.
  • Amikor már szép fényes, ruganyos a tésztánk, elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, amit előbb kevés tejjel elkevertük.
  • A két tésztát letakarva megkelesztjük.
  • A megkelt tésztát külön-külön 1-2 mozdulattal átgyúrunk és 16-16 részre osztjuk. Belőlük kis gombócokat formázunk és 10 percig pihentetjük.
  • Minden világos gombócra egy kakaósat teszünk és együtt ovális alakúra nyújtjuk és feltekerjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket és addig pihentetjük míg a sütő 180 fokra bemelegszik. Kb. 20 perc alatt megsütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!