Fatörzs kifli házilag
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 80 dkg liszt
- 4 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál tej
Elkészítés
- A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A lisztben elkeverjük a cukrot, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az élesztős tejet és kezdjük összegyúrni. Ha kézzel végezzük, ez kb. 10 perces karizmokat erősítő munkát jelent.
- Gyúrás közben adagoljuk hozzá az olajat.
- Amikor már szép fényes, ruganyos a tésztánk, elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, amit előbb kevés tejjel elkevertük.
- A két tésztát letakarva megkelesztjük.
- A megkelt tésztát külön-külön 1-2 mozdulattal átgyúrunk és 16-16 részre osztjuk. Belőlük kis gombócokat formázunk és 10 percig pihentetjük.
- Minden világos gombócra egy kakaósat teszünk és együtt ovális alakúra nyújtjuk és feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket és addig pihentetjük míg a sütő 180 fokra bemelegszik. Kb. 20 perc alatt megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kalács receptek, Kelt tésztás receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Haladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha