Fahéjas-almás hókifli
PRÉMIUM »Hozzávalók
Töltelék hozzávalói:
- 1 kg alma
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál fahéj
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 tojássárga
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 dl tej
A "hó" hozzávalói:
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
- Majd meghintjük cukorral, fahéjjal és kevés vízben megpároljuk.
- Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. (Ezt előző nap is megcsinálhatjuk, de ebben az esetben még ne szűrjük le.)
- A tésztához a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot és a tejet fokozatosan.
- Összegyúrjuk és 30 percre félre tesszük pihenni.
- Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk és egy vizespohár segítségével korongokat szúrunk ki.
- Ezeket egyesével tovább nyújtjuk, majd a korong egyik felére 1-1 almagerezdet fektetünk és a másik felével betakarjuk.
- Ujjunkkal lenyomkodjuk a széleit és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- 180 fokon 20 perc alatt színesedésig sütjük a hókifliket. És még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek