Oldal kiválasztása

Fahéjas-almás hókifli

PRÉMIUM »
Fahéjas-almás hókifli
Előkészítés: 1 hour
Sütés / Főzés: 20 minutes
Pihenő: 30 minutes
Összesen: 1 hour 50 minutes
Adag: 25 darab

Hozzávalók

Töltelék hozzávalói:

  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej

A "hó" hozzávalói:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével.
  • Majd meghintjük cukorral, fahéjjal és kevés vízben megpároljuk.
  • Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. (Ezt előző nap is megcsinálhatjuk, de ebben az esetben még ne szűrjük le.)
  • A tésztához a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot és a tejet fokozatosan.
  • Összegyúrjuk és 30 percre félre tesszük pihenni.
  • Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk és egy vizespohár segítségével korongokat szúrunk ki.
  • Ezeket egyesével tovább nyújtjuk, majd a korong egyik felére 1-1 almagerezdet fektetünk és a másik felével betakarjuk.
  • Ujjunkkal lenyomkodjuk a széleit és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • 180 fokon 20 perc alatt színesedésig sütjük a hókifliket. És még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!