Dunahullám sütemény

Dunahullám sütemény
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 30 minutes
Pihenő: 3 hours
Összesen: 5 hours
Adag: 30 szelet
hirdetés

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 37 dkg puha vaj
  • 25 dkg cukor
  • 7 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg dió durvára vágott
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • 35 dkg meggy magozott

Krém hozzávalói:

  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál porcukor

Csokiöntet hozzávalói:

  • 10 dkg csoki
  • 1 teáskanál olaj
hirdetés

Elkészítés

  • Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet elfelezzük. Az egyikbe beleforgatjuk a diót, a másikba a tejjel elkevert kakaóport.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe először a világos tésztát simítjuk, majd rákenjük a kakaósat. A tetejére meggyet szórunk és 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
  • A krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
  • Felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat és a krém tetejére csurgatjuk. Mielőtt megkeményedne villával hullámokat húzunk.
  • Szeletelés előtt 2-3 órát hűvös helyen pihentetjük.
    Dunahullám sütemény tepsiben
hirdetés