Dunahullám sütemény

Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 37 dkg puha vaj
- 25 dkg cukor
- 7 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 dkg dió durvára vágott
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál tej
- 35 dkg meggy magozott
Krém hozzávalói:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál porcukor
Csokiöntet hozzávalói:
- 10 dkg csoki
- 1 teáskanál olaj
Elkészítés
- Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet elfelezzük. Az egyikbe beleforgatjuk a diót, a másikba a tejjel elkevert kakaóport.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe először a világos tésztát simítjuk, majd rákenjük a kakaósat. A tetejére meggyet szórunk és 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
- A krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére.
- Felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk az olajat és a krém tetejére csurgatjuk. Mielőtt megkeményedne villával hullámokat húzunk.
- Szeletelés előtt 2-3 órát hűvös helyen pihentetjük.
Receptjellemzők
Receptek: Sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Konyha: Magyar konyha
Évszak: Nyári ételek