Almás-diós kevert süti
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 50 dkg alma meghámozva
- 30 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg dió
- 2 tojás
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés
- Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és letakarva 3 órára félretesszük.
- A mazsolát beáztatjuk, megmossuk, a diót durvára vágjuk és beletesszük a cukrozott almába, megszórjuk fahéjjal.
- Beleütjük a tojásokat és a sütőporral elvegyített liszttel az egészet jól összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük az almás-diós masszát és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Kevert sütemények
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Őszi ételek
Menüsor: Desszert ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Őszi ételek