Oldal kiválasztása

Almás-diós kevert süti

PRÉMIUM »
Almás-diós kevert süti
Előkészítés: 40 minutes
Sütés / Főzés: 40 minutes
Pihenő: 3 hours
Összesen: 4 hours 20 minutes
Adag: 1 közepes tepsi

Hozzávalók

  • 50 dkg alma meghámozva
  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és letakarva 3 órára félretesszük.
  • A mazsolát beáztatjuk, megmossuk, a diót durvára vágjuk és beletesszük a cukrozott almába, megszórjuk fahéjjal.
  • Beleütjük a tojásokat és a sütőporral elvegyített liszttel az egészet jól összekeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük az almás-diós masszát és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
    Almás-diós kevert süti

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!