Oldal kiválasztása

Csirkecomb pörkölt

PRÉMIUM »
Csirkecomb pörkölt
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 1 hour 10 minutes
Összesen: 1 hour 45 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A hagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk a őrölt paprikával. Kevés vízzel felengedjük és 5 percig főzzük, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
  • Ezután beletesszük a megmosott alsó- és felső csirkecombokat, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. (Tehetünk bele egy kis csípős pariká is ízlés szerint.)
  • Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük.
  • A vége előtt, hogy sűrűbb legyen a szaftja, egy kanál liszthez bőven szedjünk ki a szaftból.
  • Alaposan keverjük össze és öntsük vissza a húsra, jól keverjük el és hagyjuk, hogy összeforrjon.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!