Csirkecomb pörkölt
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 4 db alsó csirkecomb
- 4 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés
- A hagymát zsíron megdinszteljük, megszórjuk a őrölt paprikával. Kevés vízzel felengedjük és 5 percig főzzük, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
- Ezután beletesszük a megmosott alsó- és felső csirkecombokat, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. (Tehetünk bele egy kis csípős pariká is ízlés szerint.)
- Fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük.
- A vége előtt, hogy sűrűbb legyen a szaftja, egy kanál liszthez bőven szedjünk ki a szaftból.
- Alaposan keverjük össze és öntsük vissza a húsra, jól keverjük el és hagyjuk, hogy összeforrjon.
Receptjellemzők
Receptek: Csirkepörkölt receptek
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha
Menüsor: Ebéd ötletek, Főétel ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Húsos ételek
Konyha: Magyar konyha