Bajor zsemle házilag
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 4 dl víz
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
Főzéshez:
- 1 l víz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt és fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet.
- Összegyúrjuk miközben az olajat is beledolgozzuk.
- Ruganyos, lágy tésztát kapunk, amit letakarva megkelesztünk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen könnyed mozdulatokkal átgyúrunk és belőle 9 gombócot formázunk.
- Újabb 10 percig pihentetjük.
- A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk.
- Közben felforraljuk a vizet, beletesszük a szódabikarbónát, majd a zsemléket megfürdetjük benne. Mindkét oldalát 30-30 másodpercig.
- A szűrőlapáttal kiemelt zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, késsel bevagdossuk és kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Zsemle receptek
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Német konyha
Menüsor: Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Középhaladó ételek
Étrend: Vegán ételek
Konyha: Német konyha