Almafőzelék
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 5 db alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk.
- Meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk cukorral és fahéjjal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fedő alatt elkezdjük főzni, közben elkészítjük a habarást.
- A tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, hozzá keverünk pár kanállal a forró főzőléből.
- Ezzel is jól elkeverjük.
- Ennyi idő alatt az almák is megpuhultak, így kanalanként beleadagolhatjuk a habarásunkat.
- Közben folyamatosan kavargassuk, nehogy csomós legyen a főzelék. Összeforraljuk az egészet és már el is készültünk az almafőzelékünkkel.
Receptjellemzők
Receptek: Egytálételek, Főzelékek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Ebéd ötletek, Vacsora ötletek
Elkészítési idő: Nagyon gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek