Áfonyás rizsfelfújt
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 12 dkg rizs
- 5 dl tej
- 1 dl víz
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg áfonya
- vaj a kenéshez
Elkészítés
- A tejet, a vízzel, a cukor felével és megmosott rizzsel együtt feltesszük főni kb. 15 percig. Amikor megfőtt kihűtjük.
- A tojássárgát a többi cukorral habosra keverjük és a kihűlt rizshez adjuk a habbá vert tojásfehérjével együtt. Végül óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, a sütőt 180 fokra melegítjük. Szinesedésig sütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Rizsfelfújt receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Évszak: Nyári ételek