Oldal kiválasztása

Áfonyás rizsfelfújt

PRÉMIUM »
Áfonyás rizsfelfújt
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Hűtés: 1 hour
Összesen: 2 hours 15 minutes
Adag: 4 személyre

Hozzávalók

  • 12 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg áfonya
  • vaj a kenéshez

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A tejet, a vízzel, a cukor felével és megmosott rizzsel együtt feltesszük főni kb. 15 percig. Amikor megfőtt kihűtjük.
  • A tojássárgát a többi cukorral habosra keverjük és a kihűlt rizshez adjuk a habbá vert tojásfehérjével együtt. Végül óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát.
  • Egy tűzálló tálat kivajazunk, a sütőt 180 fokra melegítjük. Szinesedésig sütjük.
    Áfonyás rizsfelfújt jénaiban

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!