Oldal kiválasztása

Kevert mazsolás kuglóf

PRÉMIUM »
Mazsolás kuglóf
Előkészítés: 1 hour 30 minutes
Sütés / Főzés: 50 minutes
Összesen: 2 hours 20 minutes
Adag: 1 kuglóf

Hozzávalók

  • 20 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 22 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A megmosott mazsolát rummal együtt felforraljuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
  • A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és a tojásokkal.
  • Belekeverjük a tejfölt, majd a sütőporos lisztet.
  • Az egészet összekeverjük most már a beáztatott mazsolával együtt.
  • A kuglófformát jól kivajazzuk, kevés liszttel meghintjük és belekanalazzuk a mazsolás masszát.
  • 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
  • Közben végezzünk tűpróbát. Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk be alufóliával.
  • Amikor megsült, egy tálra borítjuk és ha már kihűlt megszórjuk porcukorral.
    Kevert mazsolás kuglóf

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!