Kevert mazsolás kuglóf
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 20 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 22 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 30 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés
- A megmosott mazsolát rummal együtt felforraljuk és kb. 1 órát állni hagyjuk.
- A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és a tojásokkal.
- Belekeverjük a tejfölt, majd a sütőporos lisztet.
- Az egészet összekeverjük most már a beáztatott mazsolával együtt.
- A kuglófformát jól kivajazzuk, kevés liszttel meghintjük és belekanalazzuk a mazsolás masszát.
- 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
- Közben végezzünk tűpróbát. Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk be alufóliával.
- Amikor megsült, egy tálra borítjuk és ha már kihűlt megszórjuk porcukorral.
Receptjellemzők
Receptek: Kevert sütemények, Kuglóf receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Reggeli ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek