Házi karácsonyi fűszeres likőr
PRÉMIUM »Hozzávalók
- 7 dl házi pálinka
- 50 dkg méz
- 5 dkg friss gyömbér
- 1 zacskó szegfűszeg
- 1 zacskó tört fahéj
Elkészítés
- Egy legalább 2 literes csavaros tetejű üvegbe szórjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
- A gyömbért megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és szintés az üvegbe tesszük. (A fűszerek arányát ízlés szerint változtathatjuk.)
- A fűszerekre csurgatjuk a mézet, majd felöntjük a pálinkával.
- Az üveget lezárjuk és innentől kezdve nincs más dolgunk, mint eleinte gyakrabban, majd naponta csak 1-2 alkalommal jól összerázzuk.
- Mikor a méz felolvadt, nyugodtan eldughatjuk az üveget, nehogy kísértésbe essünk.
- 4 hét elteltével leszűrjük a karácsonyi likörünket és csinos üvegbe töltjük.
Receptjellemzők
Receptek: Karácsonyi receptek
Menüsor: Ital receptek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Évszak: Téli ételek
Menüsor: Ital receptek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegán ételek
Évszak: Téli ételek