Házi karácsonyi fűszeres likőr

Házi karácsonyi fűszeres likőr
Előkészítés: 10 minutes
Pihenő: 28 days
Összesen: 28 days 10 minutes
Adag: 1 liter
hirdetés

Hozzávalók

  • 7 dl házi pálinka
  • 50 dkg méz
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 1 zacskó szegfűszeg
  • 1 zacskó tört fahéj
hirdetés

Elkészítés

  • Egy legalább 2 literes csavaros tetejű üvegbe szórjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
  • A gyömbért megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és szintés az üvegbe tesszük. (A fűszerek arányát ízlés szerint változtathatjuk.)
  • A fűszerekre csurgatjuk a mézet, majd felöntjük a pálinkával.
  • Az üveget lezárjuk és innentől kezdve nincs más dolgunk, mint eleinte gyakrabban, majd naponta csak 1-2 alkalommal jól összerázzuk.
  • Mikor a méz felolvadt, nyugodtan eldughatjuk az üveget, nehogy kísértésbe essünk.
  • 4 hét elteltével leszűrjük a karácsonyi likörünket és csinos üvegbe töltjük.
hirdetés