Oldal kiválasztása

Barnacukros-fahéjas keksz

PRÉMIUM »
Barnacukros-fahéjas keksz
Előkészítés: 30 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Pihenő: 1 hour
Összesen: 1 hour 50 minutes
Adag: 25 darab

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 17 dkg puha vaj

Fahéjas krém hozzávalói:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál fahéj
  • 4 evőkanál barnacukor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztben elkeverjük a sütőpor, a cukrot és a vajjal együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  • Közben felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, félretesszük.
  • A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és a cukros fahéjjal megkenjük. Ezután mint a bejglit feltekerjük és fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!