Barnacukros-fahéjas keksz
PRÉMIUM »Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 17 dkg puha vaj
Fahéjas krém hozzávalói:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál fahéj
- 4 evőkanál barnacukor
Elkészítés
- A lisztben elkeverjük a sütőpor, a cukrot és a vajjal együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
- Közben felolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, félretesszük.
- A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és a cukros fahéjjal megkenjük. Ezután mint a bejglit feltekerjük és fél cm vastag szeletekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Receptjellemzők
Receptek: Keksz receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Ráérős receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek