Oldal kiválasztása

Kakaós linzercsiga

PRÉMIUM »
Kakaós linzercsiga
Előkészítés: 35 minutes
Sütés / Főzés: 20 minutes
Összesen: 55 minutes
Adag: 2 tepsi

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál kakaópor

📖 Ajánlot olvasnivaló: Olvasd el a Hatékony bevásárlás: A tökéletes bevásárlólista készítése című bejegyzést, hogy megtanuld az időtakarékos és költséghatékony bevásárlás módszereit!

Elkészítés

  • A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, az aromát és a tojásokat.
  • Összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik felében eldolgozzuk a kakaóport. (A könnyebb gyúrás érdekében adhatunk hozzá egy kevés tejet vagy rumaromát.)
  • Ha kész mindkét tésztánk, akkor egy lisztezett felületre helyezzük a sárga tésztát és egy kicsit lelapogatjuk.
    Majd rárakjuk a kakaósat, elegyengetjük és a kettőt egyszerre téglalap alakúra kinyújtjuk.
  • Ezután elkezdjük a hosszabbik oldaláról középre feltekerni, majd a másik oldalról ugyanígy.
  • Egy éles késsel a két hurka találkozásánál a tésztát elvágjuk, a hurkákat megformázzuk és kis ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon megsütjük a linzercsigákat.

💡 Praktikus tipp:
Ha szeretnéd egyszerűbbé tenni a heti menüt, nézd meg a HomeFoods étkészletszervezési szolgáltatását! Segít megtervezni és összeállítani a heti étrendeket, akár meg is rendelheted a szükséges alapanyagokat!