Kakaós linzercsiga
PRÉMIUM »
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés
- A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, az aromát és a tojásokat.
- Összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik felében eldolgozzuk a kakaóport. (A könnyebb gyúrás érdekében adhatunk hozzá egy kevés tejet vagy rumaromát.)
- Ha kész mindkét tésztánk, akkor egy lisztezett felületre helyezzük a sárga tésztát és egy kicsit lelapogatjuk. Majd rárakjuk a kakaósat, elegyengetjük és a kettőt egyszerre téglalap alakúra kinyújtjuk.
- Ezután elkezdjük a hosszabbik oldaláról középre feltekerni, majd a másik oldalról ugyanígy.
- Egy éles késsel a két hurka találkozásánál a tésztát elvágjuk, a hurkákat megformázzuk és kis ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon megsütjük a linzercsigákat.
Receptjellemzők
Receptek: Keksz receptek
Menüsor: Desszert ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek
Menüsor: Desszert ötletek, Tízórai ötletek, Uzsonna ötletek
Elkészítési idő: Gyors receptek
Nehézség: Egyszerű ételek
Étrend: Vegetáriánus ételek